Крагујевац: Реконструкција улице 9. маја

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

6. мај 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић, заменик директора ЈП Путеви Србије Славољуб Тубић, директор Предузећа за изградњу града Вељко Мерџан и директор ПЗП Љубиша Живковић потписали су данас Уговор о заједничком улагању у реконструкцију улице 9. маја.

Уговор је вредан 165 милиона динара и финансираће га са по 50% средстава Град Крагујевац и ЈП Путеви Србије. Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић је овом приликом нагласио да град Крагујевац има изузетну сарадњу са Путевима Србије и подсетио да је по овом принципу, заједничким улагањем, у Крагујевцу реконструисана Авалска улица и 1300 каплара. Циљ нам је да реконструкцијом улице 9.маја одрадимо пут који ће излазити из будућег тунела. Већ је одрађена прва деоница улице а предстоје радови на реконструкције улице 9.маја од Теслине до школе у Белошевцу. У плану нам је и реконструкција улице Интернационалних бригада у сарадњи са ЈП Путевима Србије а очекујем и да током лета удјемо у уговарање путног правца ка Краљеву, кроз Корићане и Драгобраћу, где је у плану изградња три кружна тока, рекао је Стевановић.

Заменик директора ЈП Путеви Србије Славољуб Тубић рекао је да је улица 9.маја односно тај путни правац од великог значаја, не само за град Крагујевац, већ и за ово предузеће. Циљ нам је да средимо све приступне саобраћајнице посебно у градовима са великим потенцијалом у области индустрије. Главни проблем у области саобраћаја су управо приступни путни правци и обилазнице око градова, као што је и овај у Крагујевцу, и наш циљ је да их решимо на најбољи могући начин“, рекао је Тубић.

Директор ПЗП које ће изводити радове на реконструкцији улице 9. маја Љубиша Живковић рекао је да је овај посао добијен на тендеру и најавио да ће радови бити обављени квалитетно и у предвиђеном року.

Извор[уреди]