Крагујевац: Пријем за фудбалере Раднички - Шумадија 1923

Извор: Викиновости

12. јун 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић оргнизовао је данас пријем за играче и руководство ФК Шумадија Радничког 1923 поводом уласка у Први лигу Србије.

Честитајући на оствареном резултату градоначелник Крагујевца је рекао, да је ове године направљен први корак, а да у наредној сезони сви очекују још један искорак. Клуб је пре годину дана наслеђен са великим, како организационим тако и финансијским проблемима. У том периоду, захваљујући новом руководству, клуб је стабилизован и почео је полако да се пење ка врху.

Покушаћемо да уз помоћ спонзора обезбедимо средства за спорт и остваримо у сваком погледу још боље резултате. Планови су да Фк Шумадија Раднички уђе у Супер лигу, да направимо систем пирамиде, где ће Раднички бити на врху.

Резултат који смо направили има своју тежину, а тек ће имати када дођемо на место које припада клубу и граду а то је Супер лига, рекао је поред осталог тренер Владо Чапљић. Остајем у клубу и у наредној сезони, имамо изузетно добру сарадњу и комуникацију, која ће бити подигнута на још виши ниво и довести клуб на место које му припада. Имајући у виду резултате у области спорта, Крагујевац се квалификовао да буде магнет за овај регион, да нам талентована деца долазе у Крагујевац, а не да одлазе у мање клубове.

Услови за тренинг и одигравање утакмица ускоро би требало да буду још бољи и према речима Стевановића од послова преостаје изградња нових савремених свлачионица, ВИП ложе као и постављање расвете за одигравање вечерњих утакмица. Такође, на помоћном терену уместо шљаке требало би ускоро да се нађе и вештачка трава.

Извор[уреди]