Крагујевац: Пријем за делегације Јужноморавског региона и Инголштата

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

9. мај 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић са сарадницима приредио је данас пријеме за чланове делегација Јужноморавског региона и града Инголштата које у Крагујевцу бораве поводом свечаности обележавања Дана града. На пријемима је било речи о досадашњој и будућој сарадњи али и о заједничким пројектима са којима би се могло наступити пред европским фондовима.

Сарадња са Јужноморавским регионом датира од 2003. године од када је у пројекте који су реализовани у општинама шумадијског региона уложено око 2,2 милиона евра. Реч о углавном о пројектима опремања школа, болница и инфраструктурним пројектима, са сарадња наша два региона одвија се и у области образовања, размене ученика, обављања стручних пракси.

С обзиром на то да Јужноморавски регион већ има своју канцеларију у Бриселу, предложили смо овом приликом да Крагујевац искористи ту могућност и пошаље једног свог представника који би неко време боравио у нашој канцеларији. Претпостављамо да се ближи тренутак када ће се Србија придружити ЕУ и због тога сматрамо да би било добро да има и људе који су већ припремљени и имају искуства када је реч о пословима који се одвијају у Бриселу - изјавио је Павлик Зденек, члан већа Јужноморавског региона.

И сарадња са немачким градом Инголштатом, о којој је такође било речи, богата је и разноврсна посебно на пољу културе и размене младих. Градоначелник Инголштата, Алфред Леман посебно је истакао резултате сарадње који су остварени на пољу позоришне уметности и најавио могућност сарадње у области привреде али и заједничких пројеката са којима би се могло конкурисати за средства из европских фондова.

Извор[уреди]