Крагујевац: Пријем за амбасадора Кореје

Извор: Викиновости


17. октобар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У Свечаном салону зграде града данас су сарадници градоначелника Крагујевца организовали пријем за Његову Екселенцију амбасадора Републике Кореје у Србији, господина Ким Јонгхаеа са сарадницима.

Трећа посета господина Јонгхаеа Крагујевцу, претходних пута долазио је као члан економско експертске делегације, а данас је овде са нама из сличних разлога. Циљ посете је детаљније упознавање са градом како би у што бољем светлу представио наш град могућим потенцијалним инвеститорима из његове земље - рекаоје на данашњем пријему Владо Вучковић, члан Градског већа за привреду и приватно предузетништво. Крагујевцу је пре само пар година припадао епитет девастираног подручја, а данас је економски, културни, универзитетски центар који спада у ред развијенијих градова у Републици Србији - закључио је приликом посете амбасадор Републике Кореје, Ким Јонгхаеа.

Тешких тренутака је било, али уз подршку Владе Републике Србије, подстицајних мера и напорним ангажовањем менаџмента града који предводи градоначелник града Верољуб Стевановић, данас је, поред Београда и Новог Сада, један од развијених градова у региону - истакао је Слађан Радовановић, помоћник градоначелника за међународну и међурегионалну сарадњу.

Након представљања, размене искустава и упознавања функционисања менаџмента града, администрације, положаја и сарадње са градовима пријатељима и побратимима закључено је да, Крагујевац као први град модерне Србије има још светлију будућност. Након интензивних разговора који су се водили у нашој земљи приликом посете делегације Републике Србије велико је интересовање наших инвеститора за овај регион. Надам се да ћемо приликом ове посете моћи детељније да информишемо наше заинтересоване привреднике, а како је атмосфера повољна, надам се брзој сарадњи - изјавио је амбасадор Републике Кореје.

Након разговора у згради града делегација Републике Кореје са домаћинима, сарадницима градоначелника, посетила је фабрику Фиат аутомобили Србија и Народни музеј и Конак кнеза Михаила.

Извор[уреди]