Крагујевац: Почиње Лето код куће

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

30. јун 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Лето код куће, манифестација која се већ шесту годину одржава у нашем граду током летњих месеци како би малишанима који летњи распуст проводе код куће помогла у осмишљавању слободног времена, представљена је данашњој конференцији за новинаре у згради Града. Као и претходних година, организатори ове манифестације су Град Крагујевац, СЦ Младост, Установа за децу Нада Наумовић и Центар за младе.

Према речима Драгице Домановић, начелника Градске управе за здравство, социјалну политику и друштвену бригу о деци, програми који ће се реализовати у периоду од 2. јула до 10. септембра су културно-забавног и спортско-рекреативног карактера, прилагођени различитим узрастима и интересовањим, од предшколаца до студената, а неки од програма одвијаће се и на сеоском подручју како би били доступнији деци из ових средина.

У оквиру Лета код куће осмишљено је 12 манифестација које ће се одвијати углавном на отвореном, у Великом парку, на градским базенима, језеру у Шумарицама, у Пешачкој зони, јер су то места где се млади најчешће окупљају током лета. Манифестацији ће званично почети журком у Центру за младе у Ждраљици, почетком јула. Према речима организатора, младе који током лета уживају у спортским активностима, очекују бесплатне вожње педалином, ватерполо турнири, такмичење у одбојци на песку, терени за мали фудбал на песку и столови за стони тенис на језеру у Шумарицама, као и многобројни садржаји на градским базенима. Центар за младе, и ове године организује међународни камп за младе у периоду од 22-31. августа. У кампу ће боравити 35 младих из Босне, Хрватске, Словеније, Немачке и Италије који ће кроз дружење са вршњацима из Крагујевца упознавати међусобне културне разлике, а камп ће се завршити представљањем аматерског филма о нашем граду који ће сами учесници снимати током боравка у Крагујевцу.

Установа за децу Нада Наумовић у сарадњи са основним школама већ је започела своје летње активности на отвореном. На Тргу код Крста, који је назван Тргом отвореног срца, сваке суботе, организују се колажни програми који афирмишу кративност наших најмлађих суграђана. У оквиру Лета код куће, планирано је одржавање ликовне колоније, једне спортске манифестације и више интерактивних програма који ће се одржавари у три вртића Установе за децу, Зеки, Цицибану и Лептирићу.

Извор[уреди]