Крагујевац: Постављена јавна расвета у улици 9. маја

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. децембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Члан Градског већа за комуналну привреду Зоран Јовановић и Зоран Петковић, овлашћени надзорни орган ЈК Предузећа за изградњу означили су данас завршетак радова на постављању јавне расвете у улици 9. маја у Месној заједници Белошевац.

Пројекат улица 9. мај је наставак пројекта уређења магистаралних улазака у град Крагујевац. Овај пројекат не обухвата само јавну расвету већ је ту и реконструкција коловоза, кишне и фекалне канализације и дела тротоара - истакао је Зоран Јовановић, члан Градског већа и додао да ће за све те радове бити утрошено из буџета око 200 милиона динара. Јавно осветљење у овом делу града је од велике важности због посебног функционисања, безбедног прилаза школи.

Врадност радова јавне расвете које је изводила фирма Кг Узор је 14,6 милина динара и осветљено је 2,4 километара пута. Укупно је постављено 75 светиљки са високоучинским сијалицама што представља 40% уштеду светлосне енергије. Према речима надзорног органа Предузећа за изградњу града у плану је да се на пролеће уради осветљење још 1,8 километара пута у овом правцу. Пројекат представља прву фазу инсталације јавног осветљења у склопу реконструкције улице 9. маја.

Пре петнаестак дана у рад је пуштена улица Владимира Роловића у Месној заједници Аеродром - подсетио је Зоран Јовановић, а као што је најављено уредиће се сви прилази према граду Крагујевцу, а то је инвестиција која ће град коштати преко 700 милиона динара.

Извор[уреди]