Крагујевац: Помоћ за Краљево из Брисела

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. новембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Представник града Крагујевца у Бриселу Борка Томић, уз подршку српске дијаспоре у Белгији, учествовала је у уторак 23. новембра у организацији хуманитарне вечери са које је сав приход намењен санацији земљотресом оштећених кућа породица Нерић и Марковић у Краљеву.

Позиву да својим добровољним прилозима помогну жртвама зељотреса у Краљеву, одазвало се 30 - так пријатеља, регионалних представника, представника из Европске комисије, Савета министара и наших људи из дијаспоре. Сав приход са хуманитарне вечери које је организовала Балканска оаза, у Краљево ће дистрибуирати Винка Алексић.

Повод за организовање ове акције је апел за помоћ који су упутили Борко Нерић и Драган Марковић.Они су нам, како каже Борка Томић, послали фотографије својих кућа након земљотреса и с обзиром на то да сарађујемо већ неко време одлучили смо да нашу помоћ поделе њих двојица.

Акција прикупљања помоћи за жртве земљотреса у Краљеву се наставља и даље, а жељу да помогну изразили су у представници Републике Српске у Бриселу.

Иначе, ово није прва хуманитарна акција која је организована у Бриселу. Организацијом вечери Балканска оаза прикупљена су и средства за помоћ једанаестогодишњем Андреји Паволовићу из Крагујевца који је морао на операцију плућа, деци породице Стошић из Брисела, девојчицама са Косова и Метохије и тако даље.

Извор[уреди]