Крагујевац: Отворен сајам туризма

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. новембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Државни секретар за туризам у минисатрству економије и регионалног развоја Горан Петковић отворио је данас други Међународни сајам туризма и сеоског туризма, који је на Шумадија сајму окупио преко 60 излагача из земље и региона.

“То је охрабрујући податак јер је један млад сајам успео да напуни ову халу и окупи пословне људе из читавог региона који ће током три дана овде у Крагујевцу радити, склапати послове али ће се и дружити, јер су Шумадинци људи који су гостољубиви. Број склопљених послова треба да буде мера успеха овог сајма“, рекао је Петковић. У име организатора Шумадија сајма госте и излагаче поздравио је директор Ђорђе Ђелић који је рекао да је ове године, за разлику од првог сајма туризма, Шумадија сајам пронашао прави модалитет и окупио све релевантне институције које се баве туризмом у Србији а захваљујући YUTI и велики број туристичких агенција. Моја жеља је да наредни сајам буде још већи и успешнији и да Крагујевац и Шумадија напараве још један искорак у позиционирању на сајамској мапи у овом делу Европе, рекао је Ђелић.

Директор Градске туристичке организације Крагујевац Снежана Милисављевић рекла је да имамо снаге, воље и елана и жеље да радимо и позвала све окупљене да то поделе са нама. Она је додала и да се град Крагујевац представља као завичај модерне Србије али и са понудом ловног и риболовног туризма, као и капацитетима у области сеоског туризма односно са свих 9 категоризованих домаћинстава која се баве овим обликом туризма. Са оним што је крагујевачка локална самоуправа урадила у области туризма као и плановима у овој области говорио је члан Градског већа за туризам, спорт и омладину Бранко Крсмановић.

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић рекао је да је ово веома важан сајам и да ће у наредном периоду бити више пажње посвећено овој области јер Крагујевац и Шумадија имају потенцијала за тако нешто. Он је као изузетно важне за град Крагујевац оценио данашње Протоколе који су потписани са Бања Луком и Фочом, рекавши да први отвара могућност за побратимство са овим градом у РС а други нам омогућава додатну сигурност у области снабдевања топлотном енегијом под јако прихватљивим економским параметрима.

Други сајам туризма и сеоског туризма затвара се у суботу 20.новембра. За посетиоце је отворен од 10 до 18 сати, по цени улазнице од 50 динара.

Извор[уреди]