Крагујевац: Одборници о ребалансу буџета одлучују 15.октобра

Извор: Викиновости


8. октобар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Након састанка са шефовима одборничких група, председник Скупштине града Саша Миленић заказао је редовно заседање градског парламента за петак 15. октобар у 9 сати. Централна тема, по атрактивности у политичком животу града али и функционисању локалне самоуправе је ребаланс буџета за 2010. годину. Та одлука ће показати, истакао је Миленић, све оно што јесте реалност функционисања државе и града у окружењу рецесије.

Друге две тачке су ослоњене на одлуку о ребалансу буџета, а то је давање сагласности на Програм о изменама Програма пословања ЈП “Предузеће за изградњу града Крагујевац“ и Предлог одлуке о отпису камате на доспеле обавезе по основу одређених локалних јавних прихода. Идеја је да се поправи, колико је то могуће, до краја године буџет на страни прихода, тако што би се мотивисали порески обвезници да ажурније измире своје обавезе отписивањем камате на дуговања.

У најави имамо још две тачке дневног реда, једна је ослоњена на општу одлуку о споменицима на јавним површинама и везана је за идеју подизања нових споменика на простору Универзитета, а друга је одлука везана за солидарну стамбену градњу, како би редовни процеси које град у сарадњи са партнерским организацијама континуирано спроводи, функционисали нормално.

Иначе, према постојећем плану биће потребе, према речима Саше Миленића, за организовањем једне седнице у новембру да би потом у децембру биле одржане две седнице Скупштине града, према прошлогодишњој пракси, када смо раздвојили расправу о доношењу буџета за наредну годину од расправе о Програмима пословања Јавних комуналних предузећа. Odbornici o rebalansu budžeta odlučuju 15.oktobra Odbornici o rebalansu budžeta odlučuju 15.oktobra Odbornici o rebalansu budžeta odlučuju 15.oktobra

Извор[уреди]