Крагујевац: Обука за представнике цивилног сектора

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

23. јул 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Представницима педесетак удружења грађана из Крагујевца који су успешно завршили обуку из области пројектног менаџмента коју је организовала НВО Сунце уз подршку града Крагујевца, данас су у згради Града уручени сертификати. Обука је организована у периоду од фебруара до јуна ове године, а састојала се од 16 тренинга на којима су полазници могли да савладају вештине писања пројеката, управљања пројектним циклусом, мониторинга и евалуације, али и да се упознају са могућностима које нуде претприступни фондови Европске унује. Програм обуке успешно је завршило 67 полазника, а сертификате је уручио Срђан Матовић, члан Градског већа за заштиту животне средине, одрживи развој и сарадњу са удружењима.

Град Крагујевац је препознао значај удружења грађана као једног великог ресурса који поседује стручне људе из различитих области. На овај начин, путем обука, желели смо да још више оснажимо удружења како би стекли потребна знања и вештине за писање предлога пројеката за које сматрамо да им недостају и да ће им користити када се обраћају донаторима - истакао је Матовић.

Након овог, основног нивоа обуке, град Крагујевац ће од јесени, у сарадњи са НВО “Сунце“ наставити да подржава више нивое обуке за представнике трећег сектора.

Извор[уреди]