Крагујевац: Образовање приоритет у градском буџету

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

22. април 2010.

Крагујевац / Србија (kragujevac.rs) У основној школи „Драгиша Луковић - Шпанац“ у Белошевцу, коју похађа близу 600 ученика, у току су радови на препокривању равног дела кровног покривача косим кровом чиме ће бити решен проблем прокишњавања.

За те радове, који су почели 22. марта, из буџета града издвојено је нешто преко два милиона динара. Тим поводом данас су школу посетили Драгослав Милошевић члан градског већа за образовање, културу и информисање и Лела Макојевић начелник Градске управе за образовање, културу, информисање, спорт и омладину.

Поред препокривања школе, уграђена је ПВЦ столарија, урађен спољашни видео надзор као и расвета у дворишту чиме је појачана безбедност ученика, рекла је Марија Спасојевић - Галовић секретар школе. У школи су, такође средствима из буџета града, урађени санитрани чворови, паркет у фискултурној сали, као и пројекат за гасну котларницу.

Иако је време економске кризе у школама се изводе сви неопходни радови, истакла је том приликом Лела Макојевић. У школама Трећи крагујевачки батаљон и Радоје Домановић завршени су радови на реконструкцији грејне инсталације. У школи Светозар Марковић средствима из буџета града финансирано је постављање видео надзора, док су у школи Јулијана Ћатић завршени грађевинско - занатски радови на санацији учионица. Ових дана, према речима Леле Макојевић, Градско веће дало је сагласност и за препокривање равног крова у школи Мирко Јовановић чиме ће се добити нови простор за дневни боравак ученика, што је најбољи доказ да и поред кризе образовање има своје место у буџету и да су деца приоритет овог града и друштва“.

Извор[уреди]