Пређи на садржај

Крагујевац: Нова одлука о закупу пословног простора

Извор: Викиновости

11. мај 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Градска управа за имовину припремила је Нацрт одлуке о давању пословног простора у закуп, која ће се, уколико добије сагласност Градског већа наћи пред одборницима Скупштине града на наредној седници, рекао је на данашњој редовној конференцији за новинаре члан Градског већа за инвестиције и развој Небојша Васиљевић.

Ми хоћемо, кроз ову одлуку, да одређене пословне просторе који су у власништву Града Крагујевца, понудимо приватном сектору, пре свега због чињенице да је реч о великој имовини и да нисмо у ситуацији да се средствима из буџета посветимо реконструкцији и одржавању те имовине. Зато и хоћемо да ту имовину понудимо приватном сектору, који ће кроз дугорочни закуп, до 10 година, под повлашћеним ценама, а објекте који имају преко 200 квадрата, ући у стабилан бизнис али и у просторе који представљају централне урбанистичке површине, рекао је Васиљевић. Он је додао и да је један од таквих простора Кнежев арсенал који се простире на површини од око 4 ха, са око 6 хиљада квадрата, на само 200 метара од центра Града. Према његовим речима на овај начин може се решити и проблем условне буке у центру града, у непосредној близини пословно стамбених објеката.

Васиљевић је рекао и да новом Одлуком о давању пословног простора у закуп Град Крагујевац жели да заштити своје интересе, пре свега у делу који се односи на несолвентне закупце са којима има пуно проблема. Наш циљ је да уведемо ред у овој области, заштитимо интересе Града али и омогућимо заинтересованим приватницима да раде у адекватним условима, закључио је члан Градског већа за инвестиције и развој Небојша Васиљевић.

Извор[уреди]