Пређи на садржај

Крагујевац: Нова зграда за Институт за јавно здравље

Извор: Викиновости


30. октобар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Министар здравља у Влади Србије проф.др Томица Милосављевић разговарао је данас са градоначелником Крагујевца Верољубом Стевановићем и његовим сарадницима о плановима локалне самоуправе у области здравства и реализацији заједничких пројеката у овој области.

Министар Милосављевић најавио је да ће, из средстава буџета Републике Србије у оквиру подршке грађевинској индустрији, у Крагујевцу, како је рекао, врло брзо почети, изградња зграде Института за јавно здравље. Према његовим речима у 2011.години у Крагујевцу ће почети и радови на изградњи потпуно нове зграде од 18 хиљада квадрата у кругу Клиничког центра која ће омогућити да 2013.године у Крагујевцу почну операције на срцу. “Нова зграда Клиничког центра омогући ће да се централизује велики део хирургије и интерне медицине на једном простору. Подсетио би да су улагања у Клинички центар у протеклих неколико година из републичког буџета била око 7 хиљада евра дневно што је резултирало набавком магнетне резонанце, мултислајсног скенера, сале за катетеризацију срца, дијагностику болести крвних судова, новог простора и опреме за онкологију, линералног акцелератора и др.“, рекао је министар здравља. Он је додао да је за релаизацију важних пројеката у здравству потребно разумевање локалне самоуправе које постоји и додао да је на састанку са градоначелником Стевановићем било речи и о још неким развојним пројектима које ће заједнички реализовати град Крагујевац и министарство здравља уз подршку још неких државних институција.

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић рекао је да је приоритет да се у наредној години реши питање простора Института за јавно здравље и додао да је у разговору са министром здравља било речи и о другим важним питањима у које ће локална самоуправа, уз подршку министрства здравља, реализовати током наредне године. “Ту пре свега мислим за лифт у РХ центру, опремање порођајних сала на Клиници за гинекологију Клиничког центра а разговарали смо и о могућности да се на VIII спрату КЦ опреми простор где би се обављале припреме али и сам поступак вантелесне оплодње“, рекао је Стевановић.

Извор[уреди]