Пређи на садржај

Крагујевац: Нека победи најбољи

Извор: Викиновости

12. јун 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Свечаним дефилеом ученика из 32 основне школе са подручја Шумадије, на Тргу код Крста, отворене су Дечије спортске игре Крагујевац 2010. - паралелно светско фудбалско првенство које ће трајати од 11. јуна до 11. јула. Фудбал је живот . . . уђи у игру, слоган је првог дела пројекта, који ће у току светског првенства у фудбалу у Јужној Африци, паралелно бити реализован на стадиону Чика Дача. Ученици 32 основне школе од петог до осмог разреда, браниће боје репрезентација које учествују на том првенству по истом распореду. Амбасаде земаља учесница проследиле су химне које ће бити интониране пре сваке утакмице а организатор је обезбедио дресове за представнике свих репрезнетација.

Дечије спортске игре отворио је градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић који је поред осталог рекао да су Дечије спортске игре идеја младих и да је због тога локална самоуправа одлучила да подржи реализацију овог пројекта, који ће бити реализован и у време светког првенства у кошарци и одбојци. Обраћајући се младим фудбалерима, рекао је да се од њих очекује мушка и фер борба за свој тим, борба у којој ће победити најбољи. Важније од победе, истакао је градоначелник Стевановић, је да се дружите и да што више публике погледа утакмице у Крагујевцу.

Иначе, за децу млађег основношколског узраста, од првог до четвртог разреда, биће организовано такмичење у игрању виртуелног фудбала, на конзолама ПЦ и ДВД игрицама на Тргу код Крста. На Стадиону Чика Дача утакмице ће се играти од 9 до 12 сати док ће свој такмичарски дух, кроз вирутелне игрице, млађи школарци моћи да покажу у периоду од 18 до 22 сата.

Извор[уреди]