Крагујевац: Недостатак пословног простора

Извор: Викиновости


30. октобар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У области трговине, пре свега у делу трговине прехрамбеним производима, у Крагујевцу влада солидна конкуренција и мислим да смо створили одређене услове који су резултирали далеко коректнијим ценама на тржишту него што је раније био случај. Нисмо до краја задовољни али сматрам да ће се стање поправити и отварањем “Темпа“ и доласком још неких инвеститора у тој области, рекао је на редовној конференцији за новинаре члан Градског већа за инвестиције и развој Небојша Васиљевић.

Он је додао да исто оно што се некада дешавало у тој области сада се дешава у области некретнина. “Свакодневно се сусрећем са представницима домаћих и страних фирми који имају захтеве за изнајмљивањем одређених пословних простора већих квадратура (од 100 до 250 метара квадратних) и којима власници тих локала за изнајмљивањем траже астрономске цифре. Иако је то њихова имовина и имају право да њоме располажу како желе, скрећем им пажњу да се тако понашају тотално нерационално на тржишту“, рекао је Васиљевић. Он је додао и да ће неки од будућих циљева локалне управе али и самих инвеститора ићи у правцу градње таквих простора у центру града јер нам је свима јасно да је реч о изузетно профитабилној области и да, с друге стране, Крагујевцу недостаје пословни простор одређених стандарда. “Онда ће они који сада своје пословне просторе желе да издају по астрономским ценама оптуживати локалну самоуправу и остати без прихода“, појаснио је Васиљевић.

Члан Градског већа за инвестиције и развој Небојша Васиљевић рекао је и да Град Крагујевац са италијанским Фиатом интензивно ради на реализацији концепта прве фазе изградње Корман поља, где ће на простору од око 103 хектара бити смештено првих седам коопераната италијанског произвођача аутомобила. “Наша сарадња је перманентна а сви послови које је одрадио и тренутно ради “Фиат“ у матичној фабрици јасно показују да ће испунити постављене рокове“, појаснио је Васиљевић. На данашњој конференцији за новинаре Небојша Васиљевић рекао је и да нешто више од месец дана трају преговори са три турска инвеститора из области текстилне индустрије који намеравају да у нашем граду, на потезу магистралног пута првог реда Крагујевац-Баточина купе земљиште и направе фабрику која ће запослити најмање 600 радника. “Преговори су у завршној фази и тренутно разговарамо о лицитацији земљишта“, закључио је Васиљевић.

Извор[уреди]