Пређи на садржај

Крагујевац: Најбољи средњошколци путују у Сирен

Извор: Викиновости

24. јун 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Заменик градоначелника Небојша Здравковић и члан Градског већа за образовање, културу и информисање Драгослав Милошевић организовали су данас пријем за девет најбољих средњошколаца и њихове професоре, који у оквиру традиционалне сарадње Крагујевца и Сирена, путују у среду 30. јуна у тај француски град. У оквиру размене најбољих ученика, провешеће тамо 12 дана заједно са ученицима из Израела.

Град Крагујевац је одабрао девет најбољих ђака из свих средњих школа, узраста од 14 до 16 година који ће боравити у Сирену, нашем граду побратиму. Већи део времена, како је програмом предвиђено, рекао је Небојша Здравковић заменик градоначелника, они ће провести у Паризу где ће моћи да се упознају са бројним културно - историјским знаменитостима попут Лувра, најпознатијег музеја на свету. Ученици ће имати прилику да у Француској промовишу наш град, али и да се упознају са неким новим културама. Том приликом Здравковић је честитао ученицима и њиховим родитељима на оствареним резултатима у школи, истакавши да је ово путовање награда којом се подстичу, али и вреднују уложени труд и успех.

Заслуга за тако остварене резултате добрим делом припада не само просветним радницима него и родитељима, нагласио је Драгослав Милошевић члан Градског већа за образовање, културу и информисање, а награда путовањем у Сирен је порука да се у животу вреди трудити и радити. То је уједно потврда како за ученике тако и за њхове родитеље да су на правом путу. Показујући да се резултат види и препознаје, локална самоуправа уједно жели да пошаље сигнал и осталим ђацима, како би их подстакла на нове успехе. Циљ нам је да подстичемо праве вредности, да укажемо младима да се успех гради на дуге стазе, али и да град Крагујевац стоји иза ученика и њихових резултата.

Извор[уреди]