Крагујевац: Наставак борбе против корупције

Извор: Викиновости


11. октобар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Агенција за борбу против корупције почела је данас у Крагујевцу серију посета градовима и општинама у Србији с циљем да успостави непосредну сарадњу са представницима локалне самоуправе, цивилног сектора и медија, пре свега у делу спровођења Акционог плана који прати Националну стратегију за борбу против корупције.

Према речима Небојше Тасића шефа одсека за програме обуке Акциони план је донет 2006.године и орочен је тако да су све државне инстутуције дужне да обаве одређене активности у погледу његове реализације. “Зато смо иницирали разговоре са представницима локалне самоуправе, цивилног сектора и медија по градовима Србије како би се договорили о заједничким мерама и корацима које је потребно предузети на реализацији Акционог плана“, рекао је Тасић. Састанак у Крагујевцу, али и остали, који ће уследити наредних дана, има за циљ и да се прикупе евентуалне сугестије у вези спровођења активности на превентивној борби против корупције. Тасић истиче да се састанцима по градовима Србије отвара процес консулатација и са цивилним сектором у формулисању заједничке визије и политике превентивне борбе против корупције али и прва фаза имплементације релевантних одредби Националне стратегије и Акционог плана.

Акциони план је доступан свима на сајту Агенције за борбу против корупције. То је обиман документ састављен од седам сегмената који јасно показују да, практично сви грађани Србије, имају своју улогу у процесу борбе против корупције.


Извор[уреди]