Пређи на садржај

Крагујевац: Награђени најбољи ученици

Извор: Викиновости

1. јул 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У оквиру акције Ученик генерације која је покренута на иницијативу АД Политика, а подржана од стране Министарства просвете, у сали крагујевачког Позоришта за децу, приређена је свечаност у част 60 најбољих ученика основних из средњих школа из шумадијског региона. Награде најбољим ученицима уручили су мр Зоран Костић, помоћник министра просвете, Драгослав Милошевић, члан Градског већа за образовање, спорт и културу и Петар Радосављевић, извршни директор АД Политика.

Циљ ове акције је промовисање знања, позитивне селекције и вредности у друштву, а награда се састоји од албума Знамените личности Србије који представља збирку од 25 кованица са ликовима државника, научника, светитеља и уметника који су кроз историју наше државе оставили непроцењиви научни, културни, духовни и морални капитал и књиге са биографијама српских великана. Акцију је подржало 14 угледних компанија које су издвојиле значајна средства за наградни фонд.

Ово је једна акција у којој држава, друштво и привреда показују да цене памет и знање ове земље. Ми сматрамо да су ова деца која су препозната као лидери у својој школи остати лидери и касније у животу и да представљају велики развојни потенцијал за нашу земљу - истакао је мр Зоран Костић, помоћник министра просвете, на свечаности у Крагујевцу. У оквиру акције Ученик генерације у Србији ће бити награђено 1163 основаца и 548 средњошколаца који су одабрани на основу предлога својих школа. Организатори верују да ће акција коју су покренули постати једна лепа традиција у сваком граду у Србији.

Извор[уреди]