Пређи на садржај

Крагујевац: Награђени најбољи литерарани и ликовни радови

Извор: Викиновости

14. мај 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У Свечаном салону Зграде Града проф. др Александар Живановић, члан градског већа за здравство и Невенка Богдановић, секретар Црвеног крста Крагујевца данас су добитницима најбољих литерарних и ликовних радова уручили награде, на тему здравља и хуманости.

Град Крагујевац и Црвени крст поводом Светског дана здравља и у оквиру обележавања Недеље Црвеног крста, расписали конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове у којем су учествовали ученици крагујевачких основних и средњих школа. На конкурс под називом Хуманизам у дечијем стваралаштву пристигло је 155 ликовних и 30 литерарних радова. Деца су писала и цртала на теме очувања здравља, солидарности са старима, добровољног давалаштва, као и о заштити од ризничког понашања.

Јако нам је било тешко да изабаремо десет најбољих, зато шти су сви били изузетно креативни, видело се да су радили са жељом да покажу да разумеју шта је то хуманизам, шта је то племенитост, шта је то човекољубље, истакла је Невенка Богдановић, секретар Црвеног крста Крагујевца. Ученици, њих десеторо чији су ликовни и литерарни радови проглашени најбољима од Града су добили по ДВД плејер.

Наводећи да је здравље деце и омладине капитал сваке државе и овога Града, проф. др Александар Живановић, је истакао да је циљ акције да се код младих људи, деце, омладине развија потреба и свесност о томе колико својим чињењем или нечињењем могу да унапреде своје здравље или да га неадекватним понашањем уназаде. Њихови радови на најбољи начин показују колико су разумели превенцију здравља, и представљају одличан репер и локалној самоуправи и просвети и Црвеном крсту колико смо заједно успели у политици афирмације здравих стилова живота и колико заједно доприносимо њиховом здравственом васпиатању, додао је Живановић.

Радови деце која су учествовала на конкурсу од данас су изложени у просторијама клуба Дуга Црвеног крста Крагујевац.

Извор[уреди]