Пређи на садржај

Крагујевац: Моје руке боје дугу

Извор: Викиновости


12. октобар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У оквиру пројекта “Друштвени круг за децу и младе“ који се од почетка ове године реализује у Школи за основно и средње образовање “Вукашин Марковић“ данас је одржана акција еколошког карактера “Моје руке боје дугу“.

Пројекат града Крагујевца, Одељења за заштиту животне средине и одрживи развој, Центра за квалитетно образовање из Београда, Теленор фондације и Школе за основно и средње образовање “Вукашин Марковић“ инклузивног је карактера, укључује ученике ове школе и редовних основних и средњих школа у Крагујевцу. Партнер у овом пројекту су ОШ “Вук Караџић“, Туристичко угоститељска школа “Тоза Драговић“ и Економска школа и учрници ових школа су данас са нама ту да заједно осликамо корпе за отпатке - рекла је Оливера Сретеновић, социјални радник школе.

У оквиру пројекта “Друштвени круг за децу и младе“ ученици сваког радног дана од 14,00 - 17,00 часова имају прилику да, у клубу отвореном у просторијама школе, проводе своје слободно време уз могућност организовања чајанке, прославе рођендана, дружења, едукативних и забавних радионица. Данас је одржана јавна радионица у дворишту школе којој су се придружили представници града Срђан Матовић, члан Градског већа за заштиту животне средине, одрживи развој и сарадњу са удружењима, Славица Савељић, члан Градског већа за социјалну политику и друштвену бригу о деци и Драгослав Милошевић, члан Грдаског већа за образовање, информисање и културу.

Извор[уреди]