Крагујевац: Међународни сајам предузетништва

Извор: Викиновости


3. децембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Град Крагујевац у партнерству са Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља, и ове године, пети пут заредом, наступа на Међународном сајму предузетништва за мала и средња предузећа под називом Бизнис база 2010, који се од 2. до 4. децембра одржава у Београду.

На овогодишњем сајму Бизнис база 2010, 38 произвођача из Шумадије и Поморавља представиће своје традиционалне производе, занате, храну и обичаје, у циљу стварања позитивног имиџа, који ова два региона имају у области руралне економије.

- Промовишемо укус и боје Шумадије, пре свега наше произвођаче хране, који су препознали овакав вид промоције за пласман својих производа. Мислим да су се наши произвођачи пронашли у области сеоског туризма и да је то шанса за ову врсту предузетника, да остваривањем нових контаката, прошире посао и унапреде свој бизнис, рекао је на сајму «Бизнис база» начелник Градске управе за привредне ресурсе Зоран Кузмановић.

Овогодишњи, Девети међународни сајам предузетништва, окупио је више од 300 предузетника и све најзначајније институције задужене за развој малих и средњих предузећа у Србији и окружењу.

Представници Националне агенције за регионални развој најавили су, приликом отварања Сајма, да ће и наредне године наставити суфинансирање пројеката предузетничких фирми, чији је циљ, како су рекли, да се кроз знање и иновативност створи снажан и конкурентан извозно оријентисан сектор.

Извор[уреди]