Пређи на садржај

Крагујевац: Крос РТС-а ове године јубиларни

Извор: Викиновости

1. мај 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Ове године Крос РТС-а протећи ће у свечаном обележавању 20. годишњице од првог организованог кроса 1991. године када је трајао један дан а данас траје читаве године - рекао је на данашњем састанку Стеван Ковачевић, један од организатора ове манифестације.

На састанку одржаном у згради града, са организаторима Кроса, о предстојећем кросу договарали су и Радојко Дамјановић, начелник Школске управе, Драгослав Милошевић, члан Градског већа за образовање, културу и информисање и директори свих основних и средњих школа у Крагујевцу. Јубиларни 20. Крос РТС-а почеће истовремено у 150 градова и општина у Србији, у петак, 14. маја са почетком у 10 часова, а знак за старт ће као и претходних година дати министар просвете Жарко Обрадовић из студија Телевизије Београд посредством Радио Београда.

Крос РТС-а је већ почео у дијаспори и Суботици и ове године има нов начин такмичења - састоји се од 5 целина: Крос РТС кроз Србију, Крос РТС у дијаспори, Крос серија РТС-а, пет равноправних завршних такмичења: Београд, Инђија, Лесковац, Зајечар, Камп РТС Александар Петровић, Камп РТС за децу из дијаспоре.

Према речима организатора очекује се да и ове године кроз циљ прође око 350 хиљада деце претшколског и школског узраста због чега се ова спортска манифестација и сматра најмасовнијом а при том веома значајном за правилан психофизички развој деце.

Извор[уреди]