Крагујевац: Кредит за наставак започетих инвестиција

Извор: Викиновости

19. јун 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Одборници Скупштине града на данашњој, 22. седници, усвојили су предлог одлуке о задуживању града Крагујевца за финансирање дефицита текуће ликвидности. Према речима градоначелника, Верољуба Стевановића, разлози за доношење овакве одлуке су обезбеђивање средстава за наставак започетих инвестиција са Владом Републике Србије, НИП-ом и Путевима Србије, с обзиром да је део обавеза према повериоцима већ доспео на наплату, а прилив средстава у буџет града знатно је смањен у односу на планирана средства.

У прошлој и овој години, наша трансферна средства су умањена и то за 476 милиона динара, што је, ако се узме у обзир осцилација курса евра, око 5,5 милиона евра мање у градском буџету. Велики терет кризе пао је управо на локалне самоуправе, а са друге стане ми желимо да наставимо започете инвестиције и морамо да разумемо проблеме које имају наши извођачи. Кредит којим ће се град задужити износи 150 милиона динара и биће враћен до краја ове године, под повољним условима - образложио је градоначелник на данашњој седници.

На данашњој седници усвојена је и одлука о условима и начину постављања привремених објеката спортске намене у граду Крагујевцу као што су балон сале, балон хале, спортски терени и други објекти намењени спортским активностима који се могу привремено поставити на грађевинском земљишту у јавној својини, а које је планским актом опредељено за јавне намене.

Одборничком већином усвојен је и План детаљне регулације Дела индустријске зоне уз улицу Индустријску - комплекс Ником са извештајем о стратешкој процени утицаја на животну средину као и измене одлуке о изради Плана детаљне регулације Радне зоне Стара звезда.

Извор[уреди]