Крагујевац: Крагујевац центар америчког фудбала

Извор: Викиновости


19. август 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Репрезентације Велике Британије, Чешке, Холандије и Србије од 20. до 22.августа у Крагујевцу учестоваће на квалификацијама за Европско првенство за јуниоре у америчком фудбалу.

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић оценио је данас да је овај догађај изузетно важан за Град, јер је наша екипа Дивљих вепрова првак државе па је и Крагујевац центар овог спорта у Србији. Овај турнир је јако значајан јер се њиме популарише овај спорт. Ми у Крагујевцу имамо јако добру екипу, вишеструке прваке државе, иако они немају праве услове за рад. Као град смо у обавези да променимо ту ситуацију и планом детаљне регулације насеља Шумарице, који припремамо, планирамо да на простору изнад постојећег градског стадиона изградимо два стадиона са монтажним трибинама који би били намење управо за амерички фудбал, рекао је Стевановић.

Председник Савеза Америчког фудбала Србије Душан Обрадовић рекао је да су крагујевачки Дивљи вепрови довели у наш град центар репрезентације и додао да се Савез обавезао да све активности репрезентације буду организоване управо у Крагујевцу због одличних услова и сарадње са представницима локалне самоуправе. “Наша репрезентација, у којој ће наступити чак 10 Крагујевчана, је домаћин Великој Британији, Чешкој и Холандији која управља америчким фудбалом у Европи. Потрудили смо се да за око 250 репрезентативаца, делегате и судије обезбедимо адекватан смештај, услове за тренирање али и забаву и у томе имамо апсолутну подршку града Крагујевца“, рекао је Обрадовић.

Прва утакмица је на програму у петак 20.августа у 12 сати на стадиону ФК Сушица када ће се састати репрезентације Чешке и Холандије. Свечано отврање најављено је такође у петак у 16:30 сати након чега ће се од 17:00 сати састати селекције Србије и Велике Британије.Утакмица за треће место игра се у недељу у 11:00 сати док је финале на програму од 15:00 сати.

Данашњој конференцији за новинаре, на којој су најављене квалификације у Крагујевцу, присуствовали су и члан Градског већа Нада Милићевић и репрезентативац Станко Касаловић.

Извор[уреди]