Пређи на садржај

Крагујевац: Изградња затвореног базена

Извор: Викиновости


17. октобар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Градоначелник Крагујевца w:Верољуб Стевановић и министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић потписали су данас уговор о изградњи затвореног базена. Реч је о првом пројекту који је граду Крагујевцу одобрила Влада Србије на основу јавног позива на који је крагујевачка локална самоуправа конкурисала са шест пројеката у складу са Законом о подстицају грађевинске индустрије Републике Србије у условима економске кризе.

Изражавајући своје задовољство што је стављен потпис на уговор којим ће Крагујевац добити затворени базен, на који, како је рекао, чекамо деценијама, градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић подсетио је да је то први пројекат од шест са којима је град конкурисао за заједничко улагање са државом. “Ми ћемо одмах ући у процедуру избора најповољнијег понудјача који ће изводити радове и очекујем да ће Крагујевац добити затворени базен најкасније до краја наредне године. То ће бити најсавременији олимпијски базен са 400 места“, рекао је градоначелник Стевановић.

Затворени базен у Крагујевцу биће наш заједнички понос за генерације које долазе и резултат је одличне сарадње коју имамо са градоначелником и његовим сарадницима. Захваљујући њиховој одлучности и посвећености наша сарадња није само питање обећања већ и њихове реализације, рекла је министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић. Она је додала и да је та одлична сарадња резултирала великим заједничким улагањима минисатрства и Града у области спорта и као важне, реализоване инвестиције, навела изградњу спортске хале у Великом парку, мини пич терене, изградњу отворени терена као и актуелне радове на адаптацији спортске хале “Језеро“. Говорећи о затвореном базену, чија је процењена вредност око 4 милиона евра, министарка омладине и спорта рекла је да је одлука да тај пројекат први уђе у реализацију резулалт истраживања у коме су се грађани Крагујевца у највећој мери изјаснили управо за овај пројекат. “То је дакле Крагујевцу неопходно и биће од велике користи како грађанима тако и спортистима“, закључила је Снежана Самарџић-Марковић.

У оквиру посете Крагујевцу министрака омладине и спорта посетила је и Канцеларију за младе и обишла радове на адаптацији СЦ Младост-халу Језеро где су у току радови на адаптацији вредни 4 милиона динара.

Извор[уреди]