Крагујевац: Изабрани кандидати за комуналну полицију

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. септембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Двадесет кандидата за комуналне полицијаце који су изабрани након спроведеног конкурса, пред одлаза на обуку у Сремску Каменицу, представљени су данас у згради Града. Начелник Градске управе за инспекцијске послове Душан Жупљанић рекао је да се на оглас пријавило 209 кандидата од којих 106 није испуњавало услове док је 103 задовољило прописане критеријуме.

“Од кандидата који су испуњавали услове изабрано је 10 извршиоца за рад на месту комунални полицајац, 1 који подразумева високу стручну спрему (пријавило се 32 кандидата), за рад на месту комунални полицајац 2 са вишом стручном спремом за 4 места конкурисало је 25 кандидата, док се за комуналног полицајаца са средњом стручном спремом за 6 места пријавило 46 кандидата. Ми смо извршили избор најбољих кандидата, 12 мушкараца и 8 девојака који ће у недељу 12.септембра кренути на обуку у Сремску Каменицу у трајању од 10 недеља. Након завршене обуке сви кандидати полагаће стручни испит а затим, очекујем да то буде у децембру, почети са радом као комунални полицајци града Крагујевца“, рекао је Жупљанић и додао да трошкове исхране и смештаја кандидата током обуке у Сремској Каменици сноси град Крагујевац. Он је додао и да очекује да сви изабрани кандидати успешно заврше обуку и положе стручни испит а затим да професионално и квалитетно обављао посао комуналног полицајца. Говорећи о следећем конкурсу за комуналну полицију начелник Градске управе за инспекцијске послове Душан Жупљанић рекао је да очекује да он буде расписан у наредна два до три месеца, и додао да ће тада бити изабрано 16 кандидата, 10 са високом и 6 са вишом школом.

Изабраним кандидатима за комуналне полицајце срећан пут у Сремску Каменицу и успешну обуку пожелео је и члан Градског већа за комуналну привреду Зоран Јовановић. Он је рекао да чињеница да су изабрани на конкурсу говори о њиховим квалитетима а да је обука која им предстоји и тест заправо квалификација која је неопходна за обављање тог посла. “Од вас очекујемо максимално ангажовање и високе резултате“, рекао је Јовановић.

Кандидати за комуналне полицајце града Крагујевца крећу на обуку у Сремску Каменицу у недељу а како је најављено данас испратиће их градоначелник Верољуб Стевановић.

Извор[уреди]