Крагујевац: Захвалност за усвојену резолуцију

Извор: Викиновости

1. мај 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Председник Асоцијације градова весника мира Алфред Мардер упутио је данас председнику Скупштине града Крагујевца Саши Миленићу писмо у коме се, између осталог, каже: Желим да Вама и одборницима Скупштине града Крагујевца одам искрено признање за допринос који сте дали глобалној кампањи за уклањање опасности која човечанству прети у виду нуклеарног наоружања. Ваша резолуција наставља посвећеност руководства и грађана Вашег историјског града идејама мира и правде, због које је граду Крагујевацу од стране Уједињених нација додељено племенито звање Града весника мира.

Мердер, у свом писму, наводи и да су га током његове недавне посете Крагујевцу дубоко дирнули знаци напора који се улажу да би се улила култура мира и разумевања међу људима, као и да је за њега била велика част да учествује на свечаности доделе награда на међународном конкурсу за антиратну карикатуру.

Алфред Мердер, председник Асоцијације градова весника мира, затражио је од Скупштине града Крагујевца да проследи Резолуцију свим градовима у Србији са молбом да предузму сличне акције.

Извор[уреди]