Крагујевац: Затворен VII Шумадијски сајам пољопривреде

Извор: Викиновости


16. септембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Велики број излагача, стручних трибина и предавања, изложбе у сточарству, као и низ пратећих манифестација допринели су да овогодишњи, VII Шумадијски сајам пољопривреде, од стране излагача и посетилаца буде проглашен за најуспешнији од свих до сада.

Сајам је затворио градоначелник Крагујевца који је рекао да је овогодишњи сајам превазишао све оно што се дешавало прошле године и по броју излагача, и по броју посетилаца, и по самој организацији. Ред је да погледамо иза себе. Како год да гледамо, како год да слушамо, кога год да слушамо, сви кажу да је овај сајам био убедљиво најбољи до сада, чак кажу и да је много тога било неочекивано. То што је тако је управо због излагача, којих је било много више него претходних година, због организације, али и великог броја посетилаца којих је било као никада до сада. То је још већа обавеза за нас, а да вас подсетим, почели смо пре седам година на кванташкој пијаци и ево дошли смо до овога данас, рекао је градоначелник Стевановић и додао да нам је циљ да следеће године имамо двоструко већи изложбени простор, више излагача и да сајам траје дан више него ове године.

Затварање сајма била је прилика да се покровитељ сајма, град Крагујевац захвали свима који су учествовали у организације једне овакве манифестације-компанијама, појединицима, удружењима, предавачима... Градоначелник Крагујевца уручио је специјалне награде - посету међународном пољопривредном сајму у Паризу у фебруару следеће године Удружењима пољопривредних произвођача Сељак, Шумадија, Чумић и Кап по кап, Удружењу за одгој и заштиту ситних животиња, Агробизнис центар из Кутлова, Удружењу одгајивача крава сименталске расе Шумадија и Удружењу одгајивача оваца Шумадија Wirtenberg.

Помоћник градоначелника за пољопривреду др Снежана Живановић Катић и директор Шумадија сајма Ђорђе Ђелић уручили су захвалнице фирмама, организацијама и појединцима који су помогли организацију овогодишњег VII Шумадијског сајма пољопривреде.

Извор[уреди]