Крагујевац: Завршетак дечијих спортских игара

Извор: Викиновости

9. јул 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Паралелно дечије спортско првенство у Крагујевцу, које је пратило светско првенство у фудбалу у Јужној Африци, улази у завршницу. Како је рекао помоћник градоначелника за спорт Јован Павловић Бојаџић на данашњој конференцији за новинаре, манифестација која је организована у Крагујевцу је апсолутно успела и на једном месту окупила је преко 700 ученика основних школа са подручја Града али и околних места у Шумадији.

Према његовим речима реч је о једној од највећих и најбоље организованих манифестација у Крагујевцу. У суботу од 9:00 сати у ревијалној утакмици састаће се представници града Крагујевца и тренери екипа а од 11 сати у борби за треће место снаге ће одмерити екипе Новог Зеланда и Словачке односно основних школа Милоје Симовић и Светозар Марковић. Великом финалу, које на програму у недељу у 11:00 сати када ће се за титулу светског првака борити репрезентације Енглеске (школа Мирко Јовановић) и Јужне Кореје (Трећи крагујевачки батаљон), претходиће ревијална утакмица школе за основно и средње образовање Вукашин Марковић (репрезентација Данске) и школе Свети Сава из Топонице (репрезентација Бразила), рекао је Јован Павловић Бојаџић. Све утакмице ће се играти на главном терену стадиону Чика Дача а по завршетку финалне утакмице, од 12 часова, биће уручена признања и пехари најбољим репрезентацијама, играчима, стрелцима...

Члан Градског већа за образовање, културу и информисање Драгослав Милошевић рекао је да су Дечије спортске игре у Крагујевцу успеле јер су на једном месту окупиле велики број ученика из читаве Шумадије која су квалитетно провела месец дана летњег распуста. Аутор пројекта Александар Митровић рекао је да је манифестација протекла у најбољем реду, да је одиграно свих 60 утакмица и још једном похвалио град Крагујевац који је препознао значај оваквог спортског догађаја и подржао га. Једини смо град у Србији који је имао овакву манифестацију а у финале су се пласирали најбољи, закључио је Митровић.

Извор[уреди]

[[Категорија:Спорт]