Крагујевац: Донација најмлађима из Немачке

Извор: Викиновости

5. мај 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У згради управе Дечије установе Нада Наумовић, почасни грађанин града Крагујевца докторка Мирјана Андрејевић Кри у присуству Славице Савељић, члана Градског већа за социјалну политику и друштвену бригу о деци уручила је донацију од 150 постељина са дечијим мотивима за обданишта.

Мирјана Андрејевић, дугогодишњи хуманитарни радник је неко ко, без обзира што тако дуго живи и ради у иностранству, никада није заборавио свој град. Прошле године град Крагујевац се на свој начин одужио докторки Андрејевић, почасним звањем. Ове године докторка је наставила да се одужује свом родном Крагујевцу. То је чин добре воље који показује да је доброчинство потреба људске душе - речи су којима је Славица Савељић, члан Градског већа поздравила и захвалила се докторки Мирјани Андрејевић Кри.

Овогодишња донација од 150 постељина у жутој и плавој боји са мотивима јунака из цртаних филмова биће искоришћена за вртић који се отвара у септембру на Денином брду.

Одужити се граду у коме сте рођени леп је и неописив осећај. Сваке године за Ђурђевдан долазим у Крагујевац, а трудим се да помогнем колико сам у могућности. Овога пута сам хтела да обрадујем најмлађе. Моје срце је пуно када видим смех на лицима најмлађих - рекла је Мирјана Андрејевић Кри.

Извор[уреди]