Пређи на садржај

Крагујевац: Дечије спортске игре 2010

Извор: Викиновости

16. јул 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Након завршених шесдесет утакмица и постигнутих 307 голова паралелног дечијег спортског првенства у згради града данас су се представили најбољи учесници, ученици основних школа Светозар Марковић, Мирко Јовановић и Трећи крагујевачки батаљон који су носили дресове репрезентације Словачке, Енглеске и Јужне Кореје, екипе која је освојила златну медаљу на овом такмичењу.

Поред аутора пројекта, организатора, представника града, директора основних школа и тренера екипа, своје импресије изнели су и мали фудбалери: најбољи голман, најбољи стрелац и најбољи играч овог такмичења и у једном су се потпуно сложили: Екипе су биле сјајне, атмосфера је из дана у дан била све узбудљивија, али никада нисмо боље провели почетак летњег распуста. Надамо се да ће и следеће године бити нешто слично организовано - рекли су Лазар Миковић, који је понео титулу најбољег голмана, Кристијан Арсенијевић, репрезентативац Енглеске који је понео титулу најбољег стрелца и најбољи играч првенства, фубдалер репрезентације која је узела златну медаљу, Урош Ђуровић.

Победници, ученици О.Ш. Трећи крагујевачки батаљон иначе репрезентативци који су носили дресове Јужне Кореје, вожњом кроз град аутобусом Лептирић прославили су своју победу.

Направљене су фотографије екипа и утакмица као и кратак филм са првенства и данас је презентован а судећи по томе било је то право мало светско првенство. Дечије спортске игре 2010 оцењене су као веома добро организоване, али поред тога остварен је циљ који се највише цени а то је окупљање великог броја младих из Шумадије који су имали прилике да развијају свој спортски дух. У тој атмосфери је протекао месец фудбала у Крагујевцу.

Извор[уреди]