Крагујевац: Дан без аутомобила

Извор: Викиновости


24. септембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Међународни дан без аутомобила обележава се данас и у Крагујевцу низом пригодних програма и манифестација које ће бити организоване у Главној улици, која је тачно у 11 сати затворена за саобраћај.

Најпре је организовано такмичење у рециклажи за децу, а потом и маскембал на тему екологије и заштите животне средине. Поред акције доборовољног давања крви, у Главној улици која ће бити затворена за саобраћај до 4 сата сутра ујутру, у оквиру манифестације “Eco street party“ биће организована промоција спортова, такмичење у брзом конзумирању пића и компјутерским играма, модна ревија, такмичење у караокама као и “Песак журка“ која подразумева вожњу дечијих аутомобила и промоција Прихватилишта за животиње.

“Град Крагујевац је као и претходне године озбиљно подржао ову манифестацију и већи део Главне улице претворио у пешачку зону - рекао је данас Срђан Матовић члан Градског већа за заштиту животне средине, одрживи развој и сарадњу са удружењима. Овај програм осмислило је Удружење младих ентузијаста и Парламент Прве крагујевачке гимназије. Акција има велики еколошки значај јер покушавамо да покажемо суграђанима, рекао је Матовић, да радни дан може да се проведе и без аутомобила. Акција ће бар на један дан смањити емисију штетних гасова а бројни програми намењени деци и младима прилика су да се данас друже и упознају“.

Извор[уреди]