Крагујевац: Градња две нове котларнице

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

12. мај 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић и директор Енергетике Никола Петровић полагањем камена темељца означили су почетак радова на две нове котларнице - у насељу Аеродром и Централној радионици.

Директор Енергетике Никола Петровић рекао је да ће две нове котларнице повећати производне капацитете а грађани Крагујевца добиће могућност да се прикључе на најефтинији, најкомфорнији и еколошки најздарвији начин грејања. Котларница у насељу Аеродром имаће капацитет 3 пута 11,5 MW и осим постојећих обезбедиће грејање и будућим корисницима овог и насеља Јабучар. Вредност радова је око 2 милиона евра. Друга котларница, у Централној радионици имаће снагу 2 пута 7,5 MW и њеном изградњом биће омогућено прикључење корисника из овог насеља, посебно из Илинденске и улице Јософа Шнерсона. Вредност ових радова је око 600 хиљада евра, рекао је Петровић и додао да ће обе котларнице бити завршене у септембру.

Подсећајући да је реч о пројекту немачког KFW који се реализује у сарадњи са локалном самоуправом градоначелник Верољуб Стевановић рекао је да реч о једној од великих инвестиција у Крагујевцу у овој години и најавио и изградњу још једне, треће котларнице у насељу Станово. На тај начин смањићемо садашње губитике које Град и Енергетика имају а грађанима омогућити још квалитетније даљинско грејање, рекао је Стевановић наглашавајући да у Крагујевцу ни до сада није било проблема по питању грејања јер је систем постављен стабилно а Енергетика се увек и на време добро припремала за грејну сезону.

Извор[уреди]