Крагујевац: Војвођанска искуства – мониторинг животне средине

Извор: Викиновости


18. новембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У циљу размене искустава у области заштите животне средине и успостављања сарадње, представници Секретаријата за заштиту животне средине и одрживи развој АП Војводине и Покрајинског завода за заштиту природе, данас су се сусрели са Срђаном Матовићем, чланом Градског већа за заштиту животне средине и одрживи развој. На пријему у згради Града, гостима из Војводине представљене су активности Службе за заштиту животне средине града Крагујевца и Локални еколошки акциони план, а било је речи и о заједничком конкурисању за средства из ИПА фондова. Гости из Војводине, представили су своје активности колегама из Крагујевца у сали Природно-математичког факултета.

- Колегама из Крагујевца представићемо наше искуство везано за мониторинг животне средине у Војводини, праћење квалитета воде, земље, ваздуха и биолошке разноврсности, а причаћемо и о нашим решењима везаним за регионални концепт управљања отпадом и формирању регионалних депонија. Представићемо и наша искуства из пројекта за чисте и зеленије школе који се тиче едукације младих - рекао је др Слободан Пузовић, покрајински секретар за заштиту животне средине и одрживи развој.

Иначе, ова посета уприличена је у оквиру пројекта “Крагујевачка еколошка јесен“ коју реализује удружење “Еко Нец“ из Крагујевца са циљем да кроз размену искустава и контакте са институцијама које се баве заштитом животне средине размене искуства и формирају нова и одржива партнерства.

Извор[уреди]