Крагујевац: Водовод у Теферичу

Извор: Викиновости


24. септембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Директор Националне Агенције за регионални развој Ивица Ежденци предао је данас директору ЈКП Водовод и канализација Обрену Ћетковићу кључеве новоизграђеног водоводног система у насељу Теферич.

Вредност радова, у оквиру прве фазе, износи 31,2 милиона динара од чега је из НИП-а одвојено 25,1 милион динара док је град Крагујевац у ову инвестицију уложио 6,1 милион динара. Према речима Обрена Ћетковића, директора крагујевачког Водовода капацитет водоводног система у Теферичу је 300 прикључака од чега је, у првој фази, на водоводну мрежу прикључено 160 домаћинстава. У плану је да у наредне две фазе на овај систем буду прикључени корисници из овог насеља, који у првој фази нису добили воду, као и становници Трмбаса и виших делова Белошевца и Коштуњака, рекао је Ћетковић.

Ивица Ежденци директор Националне Агенције за регуонални развој подсетио је да су далеке 1904.године прве водоводне цеви кренуле из Теферича ка Крагујевцу али и да последњих 35 година овај део града нема решен проблем водоснабдевања. Према његовим речима након дестогодишњег напора, уз активно учешће министраства за НИП- у последње четири године, дошли смо у ситуацију да отварамо водовод у Теферичу. Ежденци је рекао да локална самоуправа Крагујевца активно учествује у пројектима министарства економије и регионалног развоја и минисатрства за НИП и да је један од лидера у Србији када је реч о конкурсима, пројектима и одобреним средствима, те да очекује да ће на тај начин бити реализоване друга и трећа фаза изградње водоводног система у насељу Теферич. Суштина регионалног развоја је да сви грађани, ма где живели у Србији, бар у неким основним ресурсима имају основну шансу, рекао је Ежденци.

Извор[уреди]