Пређи на садржај

Крагујевац: Велико спремање Шумарица

Извор: Викиновости

5. јун 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У оквиру акције Министарства за животну средину и просторно планирање Велико спремање Србије око 600 ученика крагујевачких основних и средњих школа окупило се данас на платоу испред музеја 21. октобар након чега је свака школа добила део шумаричког простора за чишћење.

Ово нам је друга година заредом да учествујемо у акцији и планирамо да наставимо. Овде су данас ученици из 19 основних и 8 средњих школа и циљ нам је да помогнемо и постанемо део ове велике акције. Ми ћемо данас почети од крагујевачких Шумарица. Не треба да се задржимо на овој акцији, јер указати на важност здраве и еколошки чисте средине, развити културу чистог града велика је ствар у васпитавању младих - рекао је заменик председника Актива директора основних и средњих школа у Крагујевцу, Игор Јањић.

У Крагујевцу ће се сутра, 5. јуна у оквиру обележавања Светског дана заштите животне средине, наставити акција којој ће се прикључити велики број јавних и приватних предузећа и установе.

Извор[уреди]