Пређи на садржај

Крагујевац: Б92 нетачно о Крагујевцу

Извор: Викиновости


28. новембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У прилогу као и у тексту објављеном на сајту под насловом " Проблеми у јавним предузећима ", емитованом у Вестима 24. новембра 2010. године, аутор Марија Мисита се бавила кашњењем плата и дуговањима Јавних комуналних предузећа у Крагујевцу.

С обзиром на то, да у извештају има и материјалних грешака што доводи у питање праве намере аутора , захтевамо да у складу са Законом о јавном информисању (члан 47) , објавите наш деманти.

У време док се градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић налазио у Бриселу, у Канцеларији града Крагујевца отвореној при Јужноморавској регији Чешке Републике (првом представништву Србије у седишту Европске уније) и тамо се сусрео са Штефаном Филеом комесаром ЕУ за проширење - то за ТВ Б 92 није била вест.

Али, у време када држава има проблема са ликвидношћу, када исплата зарада касни и у београдским комуналним предузећима, за ТВ Б92 је вест, да у Јавном комуналном предузећу "Нискоградња" у Крагујевцу, плата касни месец дана.

Поред тога, због случајно или намерно учињених материјалних грешака, такав начин извештавања не сматрамо објективним информисањем.

Није тачно да су јавна предузећа у Крагујевцу пред колапсом због вишка радне снаге и енормних дугова.

Није тачно да је градоначелник Крагујевца јуче био на службеном путу. Стевановић је боравио у Бриселу од 8. до 12. новембра и вратио се у Крагујевац 13 дана пре емитовања прилога.

Град Крагујевац наставиће и даље да истинито и објективно информише јавност.

Извор[уреди]