Пређи на садржај

Крагујевац: ЈоакимФест 2010

Извор: Викиновости

30. април 2010.

Крагујевац / Србија (www.joakimvujic.com) Од 7-15. маја 2010. године у Крагујевцу, Књажевско-српском театру, одржава се седми ЈоакимФест, Фестивал најбољих позоришних представа по текстовима домаћих аутора.

Селектор Драган Јаковљевић одабрао је осам позоришних представа које ће бити у такмичарском делу програма. На Фестивалу ће се представити четири позоришта из Београда, два из Војводине и два из централне Србије, Народно позориште из Суботице, Културни центар Инђија, Народно позориште Стерија, Књажевско-српски театар, Народно позориште у Нишу, Народно позориште у Београду, Београдско драмско позориште, Позориште Бошко Буха. У част награђених, 15. маја, изводи се монодрама Мирка Бабића Кад су цветале тикве аутора Драгослава Михаиловића. Фестивал отварају Милена Марковић, драмски писац из Београда и Саша Миленић, председник Скупштине Града Крагујевца.

Седмог маја у 19 часова у Галерији Јоаким биће отворена 6. изложба позоришних плаката професионалних позоришта Србије, Српски позоришни плакат. У избору Драгане Бошковић, уреднице ТВ Театра РТС-а, од 7-15. маја на Сцени Љуба Тадић у оквиру Театротеке приказиваће се снимци антологијских српских представа.

Извор[уреди]