Пређи на садржај

Крагујевац: Једнократна помоћ за најугроженије

Извор: Викиновости


1. децембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Члан Градског већа за социјалну политику и друштвену бригу о деци, Славица Савељић посетила ја данас село Чумић и доделила најугроженијим породицама једнократну помоћ. Помоћ је додељена лицима и породицама које је Савет месне заједнице проценио као најугроженије, а захтеве доставио Комисији за давање предлога Градском већу за решавање по захтевима у области социјалне и здравствене заштите на основу којег је новчана помоћ одобрена.

Град Крагујевац и Градска управа за социјалну политику током читаве године додељују помоћ из буџета лицима и породицама којима је помоћ потребна. У зимским месецима помоћи се интезивирају а пажња се нарочито поклања сеоском подручју где нема народне кухиње а помоћ је неопходна - рекла је Славица Савељић члан Градског већа за социјалну политику и друштвену бригу о деци. Врло је важна сарадња месних заједница и градских канцеларија са Градом и Градском управом јер су савети много боље упознати са ситуацијом мештана на њиховој територији - додала је Славица Савељић.

Савет Месне заједнице Чумић је један од првих који је у овом периоду доставио захтев Градској управи, тако да су мештани овог села где је доста старачких домаћинстава и лица која не остварују сталну социјалну помоћ добили и остварили своје право. Сваке године стручна екипа Градске управе за социјалну политику обиђе око петнаестак села и посети најугроженије породице.

Члан Градког већа за социјану политику и друштвену бригу о деци, Славица Савељић је са својим сарадницима данас посетила и породичну кућу Милована Симића (60 година) који живи са мајком (80 година) којима је додељена помоћ за обнову породичне куће.

Извор[уреди]