Крагујевац: Ђурђевдан је...

Извор: Викиновости

9. мај 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Свечани дан у Крагујевцу наставио се концертима Лене Ковачевић, Владе Георгиева, фантастичним ватрометом и златним момцима Одбојкашког клуба Раднички- Креди банка. Ни кишни дан ни вече нису спречили Крагујевчане да се појаве у невероватном броју испред зграде града, уживају у музици, ватромету и да поздраве одбојкаше који су и ове године одбранили титулу шампиона Србије и донели златни пехар у Крагујевац.

Тродневни ђурђевдански музички фестивал отворила је прелепа и талентована Лена Ковачевић и изненадила Крагујевчане примамљивим џез-поп звуком који одмах пријања за ухо. Квалитетни звуци са етно и џез мотивима који су прожети непревазиђеним и драгим звуковима Балкана, право су освежење на домаћој сцени. Крагујевцу се представила својим првим ауторским албумом Добар дан за певање.

У наставку програма Крагујевчани су имали прилике да чују музику увек заљубљеног барбе Владе Георгијева. Познатог младог кантаутора имали смо прилике да видимо више пута на обележавању свечаности а синоћ су и стари и млади уживали у његовим љубавним песмама. Необично је публику покренула нумера са Тропски бар коју су пред крај концерта извели Нигор и Влада у добро познатом ритму.

Вечерас ће се Крагујевцу представити Влада Дивљан са својом групом Невладина организација, а после ће се на бину попети Бајага и Инструктори.

Извор[уреди]