Пређи на садржај

Контроверзе око погибије Гадафијевог сина

Извор: Викиновости


1. мај 2011.
Триполи/ Либија (Beta) - Најмлађи син либијског лидера Моамера Гадафија, Сејф ел Араб ел Гадафи (29) и троје Гадафијеве унучади погинуло је у нападу ваздухопловства НАТО у Триполију, рекао је у недељу на конференцији за новинаре портпарол владе Муса Ибрахим.

Гадафи и његова жена били су у суботу увече у тренутку напада у кући њиховог сина и обоје су остали неповређени, преноси америчка телевизија Си-Ен-Ен (ЦНН) изјаву Ибрахима. Кућа у којој су се налазили у Триполију уништена је у нападу, а на њеном месту је огроман кратер и најмање једна неексплодирана бомба. Кућа је била недалеко од касарне Баб ал-Азизија где је резиденција Моамера Гадафија, рекао је Ибрахим.

Погинули Сејф ел Араб ел Гадафи је био студент у Немачкој и није имао ближе везе са либијском војском и влашћу. Ибрахим је напад НАТО снага назвао „илегалним чином“ и „ратним злочином“ и оптужио НАТО да је искључиви циљ напада био убиство либијског лидера.

Ибрахим није желео да наведе имена троје погинуле Гадафијеве унучади, али је рекао да су то нећаци Сеифа ел Араба, и да су млађи од 12 година.

Извор[уреди]