Конгресмен Алтмајер против СОПА

Извор: Викиновости


21. јануар 2012.
Пенсилванија -  () - Амерички конгресмен из Пенсилваније Џејсон Алтмајер (Jason Altmire), члан Демократске странке, је јуче на састанку са бирачима у Пенсилванији јавно проговорио против СОПА.

Алтмајер говори о СОПА
слика: Ragesoss.

Састанак у Фаунтајнхед Кафеу је организован након што је власник Џон Далтон (@FountainheadHAL) позвао конгресмена Алтмајера преко Твитера на састанак.

Конгресмен Алтмајер против СОПА| this bill is not the answer Конгресмен Алтмајер против СОПА

—Congressman Jason Altmire

После једносатног разговора са присутнима о СОПА, размене информација и података, разговора о ауторским правима, цензури и осталим сродним темама, Алтмајер је најавио своје неслагање са предложеним „Законом о спречавању пиратерије на интернету“ и изјавио да се „нада да се неће ићи даље са овим предлогом“. Алтмајер је позвао све да се изјасне о СОПА и ПИПА предлозима закона и закључио да је почетно негодовање и акције „невероватне“ (amazing)

Алтмајер је нагласио да је „пиратерија и кршење ауторских права у страним земљама, посебно у [...] Кини и на југоистоку Азије велики проблем“, али да овај предлог закона „није одговор“.

Извори[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.