Пређи на садржај

Комшић неће подржати Јеремића

Извор: Викиновости


Жељко Комшић
Жељко Комшић

3. фебруар 2012.
Сарајево-  (Бета) - Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић изјавио је у четвртак да неће подржати кандидатуру Вука Јеремића за председника Генералне скупштине УН.

"Будући да се одлуке из домена спољне политике доносе консензусом, а уколико евентуално на разматрање дође сличан захтев, гласаћу против давања подршке господину Јеремићу", рекао је Комшић за агенцију Бета.

Комшић је истакао да је "у прошлости било пуно могућности да господин Јеремић покаже своју приврженост изградњи мира и добросуседских односа у региону, међутим он је поступао управо супротно".

"Због тога он није права особа која би обављала часну функцију председника Генералне скупштине УН", став је Жељка Комшића, једног од три члана Председништва БиХ, институције која је надлежна за вођење спољне политике.

Министарство спољних послова БиХ, као и кабинет бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића још нису саопштили свој став према кандидатури Јеремића за председавајућег Генералне скупштине УН.

Извор

[уреди]