Каинов ожиљак најбоља представа на 10. ЈоакимИнтерфесту

Извор: Викиновости

15. октобар 2015.

Крагујевац / Србија (www.joakimvujic.com) У Крагујевцу је ноћас завршен Десети јубиларни Јоакиминтерфест, међународни позоришни фестивал на коме је од 7. до 15. октобра учествовало седам представа у такмичарском програму, а према избору селектора Жељка Јовановића.

Одлуком стручног жирија у саставу: Драгана Варагић (председник), глумица и редитељка из Београда, Пјер Валтер Полиц, редитељ из Немачке и Трајче Кацаров , драматург из Македоније за најбољу представу фестивала проглашена је представа „Каинов ожиљак” Шабачког позоришта по тексту Владимира Кецмановића и Дејана Стојиљковића а у драматизацији Спасоја Ж . Миловановића и режији Југа Радивојевић.

Награда за режију додељена је Егону Савину за представу „Мрешћење шарана”. Народног позоришта Републике Српске Бања Лука. Награду за најбољу глумицу на јубиларном Јоакиминтерфесту добила је Хана Селимовић за у улогу Јуле у представи „ Палилулски роман“ Београдског драмског позоришта, а награду за најбољег глумца Славен Шпановић за улогу Билија у представи„Племена“ загребачког Планет арт и Еxит театра.

Награду за визуленост добила је представа Књажевско-српског театра Принцип Суперстар (Месечари). Специјалну награду за нови приступ провокативног тумачења нашег времена добила је представа „Живот стоји, живот иде даље” Битеф театра.

Жири је све одлуке донео једногласно.

Награду публике Десетог ЈоакимИнтерфеста добила је представа „Каинов ожиљак“ Шабачког позоришта.

Овогодишњи ЈоакимИнтерФест који се одвијао под слоганом „Време тишине” завршава се 15. октобра представом у част награђених „Пиџама за шесторо” коју изводе глумци Краљевачког позоришта и Књажевско-српског театра из Крагујевца.

Извор[уреди]