Пређи на садржај

Енигмате Србије у Крагујевцу

Извор: Викиновости


30. август 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Протеклог викенда, Крагујевац је био домаћин јубиларних Десетих сусрета енигмата Србије. У оквиру сусрета енигмата одржана је годишња Скупштина Енигматског савеза Србије, многобројне трибине и изложбе, као и такмичења у састављању и решавању загонетки, анаграма, шах турнири, првенство Србије у супер-квизу у студентском дому “Слобода“ и у просторијама шаховског клуба “Раднички“.

Овогодишње сусрете енигмата Србије, отворио је члан Градског већа, Срђан Матовић, у петак у Свечаном салону зграде Града који је овом приликом истакао да је наш град има прилику да угости енигмате из свих крајева Себије и да очекује да је ово почетак једне нове сарадње која би могла да допринесе обнављању енигматске традиције у Крагујевцу.

- Енигматика није само пука забава и игра, она садржи и низ других компоненти и вредности које на овај начин желимо да афирмишемо као и да мотивишемо младе да се укључе у рад нашег удружења - поручио је Мирослав Лазаревић, председник Енигматског савеза Србије.

Извор[уреди]