Душко Радовић - Женски разговори

Извор: Викиновости
Душко Радовић 1966. са колегама у СССР
Слика: courtesy of Srđa Nikolić, Mira Alečković's son.

12. октобар 2014.


Са представом „Женски разговори“ троје вансеријских српских уметника, Весна Чипчић, Злата Нуманагић и Милан Цаци Михаиловић, доносе у Канаду незаборавног Душка Радовића

Овај поетски комад Душка Радовића на духовит начин легенде српског глумишта представљају типичне ситуације у којима се сваки гледалац бар једном нашао. Он нас враћа Радовићевим луцидним опсервацијама мушко - женских спорова. Посматрајући мушки свет из женске перспективе, у духу драмских, монолошко - дијалошких суочења, Радовић попут инвентивног и психолога и социолога, кроз хумор, али и горчину, открива једна узбудљива и прикривени живот који свакодневно живимо.

Комедија Душка Радовића „Женски разговори“ је једна од најдуговечнијих и, према мишљењу критике, најбољих позоришних представа на српским просторима.

„Ако мене питате, ја сам за опрезност, за превентиву. Са мужевима се никад не зна ... Жена мора сваког тренутка да буде спремна на све. За сваки случај. Зато ја стално држим у предсобљу спакован кофер са мојим стварима. Оно што ми је најпотребније, то држим у коферу. И мој муж то зна. Ако се нешто догоди, ако ме изда или изневери, ја узимам кофер и одлазим“, један је од монолога из „Женских разговора“.

Чућете много тога што нисте знали. Разрешићете најкрупније проблеме везане за њено величанство жену и његово величанство мушкарца.


Турнеја са представама почиње 8. новембра у Торонту а у наредним данима следе Отава, Киченер,Калгари, Едмунтон и Ванкувер.

Спољашње везе[уреди]

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.
Новинар Викиновости Лале