Пређи на садржај

Додик: Наставак интензивне сарадње РС и Србије

Извор: Викиновости


Милорад Додик
Милорад Додик

23. мај 2012.
Бања Лука-  (Бета) - Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у уторак да очекује наставак интензивне сарадње Србије и Републике Српске и после победе Томислава Николића на председницкцим изборима у Србији.

"Председник Србије има уставна овлаштења и ми ћемо то поштовати. Преостаје нам да честитамо Томиславу Николићу на изборном резултату. Република Српска никада није имала дилему да подржи било кога ко је легитими победник", казао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је учествовао у изборној кампањи Бориса Тадића због споразума о сарадњи који његов Савез независних социјалдемократа има са Демократском странком.

"Жао ми је што је Тадић изгубио изборе, али не треба рачунати да је изгубљен за политички живот у Србији. Треба сачекати формирање владе, а суштинска моћ у Србији је у Влади", оценио је Додик после састанка с председником Српске демократске странке Младеном Босићем.

Босић је раније позвао Додика да се извини Томиславу Николићи због тога што је као председник РС учествовао у Тадићевој кампањи.

Извор[уреди]