Пређи на садржај

Дечије спортске игре Крагујевац 2010

Извор: Викиновости

9. јун 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Светско фудбалско првенство у Јужној Африци је све ближе. У петак, 11. јуна снаге одмеравају Јужна Африка и Мексико, а у другој утакмици Уругвај и Француска. Истог дана у Крагујевцу ће на Стадиону Чика Дача по истом распореду у групи А, боје тих земаља бранити ученици основних школа Мома Станојловић, Јулијана Ћатић из Страгара, Живадинка Дивац и Радоје Домановић из Крагујевца. Реч је о паралелном фудбалском првенству које се организује у Крагујевцу под називом Дечије спортске игре - Крагујевац 2010. Тим поводом данас је у згради града одржана конференција за новинаре.

Дечије спортске игре - Крагујевац 2010 пројекат, осмишљен је и конципиран као паралела свим врхунским професионалним такмичењима намењен деци основношколског и средњошколског узраста. Здрав начин живота, упућивање на спорт, унапређење квалитета живота младих и њихова едукација је један од основних идеја за покретање оваквог пројекта - рекао је на данашњој конференцији Александар Митровић, аутор пројекта.

Ђаци од петог до осмог разреда основних школа Шумадијског округа чиниће 32 екипе које ће носити дресове и обележја репрезентације коју представљају. Све утакмице биће одигране на стадиону Чика Дача по истом систему такмичења и распореду репрезентација као на светском првенству. Ученици од првог до четвртог разреда такмичиће се у игрању виртуелног фудбала, на конзолама ПЦ и ДВД игрицама на Тргу код крста. Директних учесника у пројекту биће око 700, док се за 31 дан, колико траје турнир, очекује око хиљаду индиректних учесника.

Пројекат под покровитељством Фудбалског савеза Републике Србије, Министарства омладине и спорта и града Крагујевца трајаће од 11. јуна до 11. јула а званично ће бити отворен свечаним дефилеом ђачких репрезенатција на Тргу код крста у четвртак 10. јуна са почетком у 18 сати. Након сваке утакмице биће одржана конференција за новинаре а директан пренос утакмица моћи ће да се прати путем интернета.

Извор[уреди]