Дачић: Нико нема право да тера полицију из Новог Пазара

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. новембар 2011.
Хаг-  (Beta) - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је у суботу да нико нема право да тера полицију са било ког дела Србије.

„Док сам ја министар нико неће да тера полицију са било ког дела Србије и мислим да је та изјава (министра без портфеља Сулејмана Угљанина) дата у афекту имајући у виду да је наше министарство до сада добро сарађивало са Угљанином“, казао је Дачић, а преноси РТС.

Министар је додао да ће свако ко прекорачи овлашћења сносити последице.

Угљанин је у петак рекао да је полиција у Новом Пазару приводјењем и малтретирајнем његовог сина "прешла црвену линију" и да ће уколико се нешто не учни позвати медјународну заједницу.

„Одговорно кажем да начелнику полиције Терзићу и овој полицији није више место у Новом Пазару и ја их позивам да што пре напусте овај град и Србију. Ја, као члан владе, нећу се сложити да полиција у мојој земљи малтретира грађане, уместо да их штити“, казао је Угљанин.

Дачић је додао да је Угљанин прво требало њега да позове а не медије.

„Мислим да је то последица надметања унутар бошњачког народа унутар Рашке области“, рекао је Дачић и додао да је „лоше да се то надметање претвори у то ко ће оштрије да каже коју реч против Београда“.

Новопазарска полиција у четвртак увече је привела четири малолетника међу којима и сина министра Угљанина, али сагласности о томе да ли је тада прекорачила овлашћења и да ли је било малтретирања нема.

„Полиција је током вечери зауставила аутомобил у којем су била четири малолетна младића, насилнички их извукла из возила, ударала у главу и тело и шутирала ногама. Након тога их је без легитимисања и било каквих питања привела“, рекао је јуче Угљанин.

Министар је оценио да је понашање полиције у Новом Пазару према бошњачкој омладини „прешло црвену линију“.

Полиција је одбацила те наводе и додала да је аутомобил заустављен по пријави жене којој су малолетници исекли пут.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg