Дан отворених врата у Крагујевцу

Извор: Викиновости


8. октобар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У оквиру обележавања Дечије недеље у Крагујевцу данас је организован Дан отворених врата. Ученике основних и средњих школа, представнике ђачких парламената данас су примили председник Скупштине града Саша Миленић, Нада Милићевић, члан Градског већа за сарадњу са Универзитетом, Драгослав Милошевић, члан Градског већа за културу, информисање и образовање, Славица Ђорђевић, члан Градског већа за област заштите културне баштине и уређивање града.

Ове године концепција комуникације између представника града и ученика била је другачија, ефикаснија. На добијене теме представници ђачких парламената који су били подељени у групе постављали су питања и давали своја мишљења.

Основни задатак парламентараца је да изнесу своје ставове и мишљење у односу на одређене теме које су добили а које се тичу спортских такмичења у граду, колико су испоштована њихова права у школи, однос већине према мањини, о безбедности у школи, о начину на који проводе слободно време. То су врло интресантне теме значајне за одрасле јер могу да нас упуте у њихове начине размишљања о томе колико су њихова права испоштована а нама помогне у стварању једног сигурног пута за све њих - рекла је Драгана Зарков, педагог ОШ “Драгиша Луковић Шпанац“.

Председник Скупштине града, Саша Миленић истакао је овом приликом да локална самоуправа брине о деци и младима кроз своју социјалну, образовну, здравствену и културну политику али и да је отворена за предлоге и иницијативе који долазе од стране младих.

Извор[уреди]